Reteta secreta de preparare a macroului afumat

Zilele acestea m-am gandit sa va scriu o reteta de la pescari (reteta care te face sa te lingi pe degete).
Pregatirea macroului pentru afumat: se taie capatana, se despica pe burta si se scot matele.Se pune la saramura cel putin 2 zile. Se intoarce pestele pe o parte si pe alta. Saramura se face din apa rece si sare, cat mai concentrata. Se scoate de la saramura, se spala cu apa si se leaga cu ata de coada, ca in fotografie si se lasa la scurs inca o zi. Se duce la afumat sau se poate afuma acasa (cine are conditii de afumat). Pentru pastrare se impacheteaza fiecare peste in hartie de ziar si se pune in frigider, in cutia de oua (exclus congelator).
Reteta secreta de preparare a macroului afumat
Pestele pregatit inainte de afumat!

Reteta secreta de preparare a macroului afumat
Pestele dupa afumat!



3 comentarii:

  1. WOW! Arata bestial! Felicitari si multumesc pt reteta!
    Cate zile (ore) il lasi la afumat?

    RăspundețiȘtergere
  2. LA AFUMAT SE TINE 1,5 - 2 ORE NU ZILE

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate