Stiuca umpluta delicatesa

M-am gandit sa va scriu o reteta numai buna pentru o aniversare, pentru patru persoane. Ingrediente: o stiuca de 1,5 - 2 kilograme, o ceapa, un ardei gras, un ou, putina sare, putin piper, olingura de gris, putin patrunjel verde tocat, un pahar de ulei si cateva stafide.
Mod de preparare: Stiuca se curata de solzi si se taie capul. Se scot matele. Se spala bine. Se bate bine pe ambele parti cu manerul cutitului pana cand pielea se desface de pe carne. Se indeparteaza pielita, in asa fel incat pielea stiucii sa nu se rupa si sa ramana intreaga pentru incarcat. Se curata carnea, se dezoseaza si se toaca cu cutitul. Se prajeste ceapa cu ardeiul gras apoi se pune carnea tocata de stiuca si se lasa sa se raceasca. In compozitie se mai pune un ou, o lingura de gris, putin patrunjel tocat, putin piper si stafide. Se incarca stiuca cu aceasta compozitie. Se coase frumos. Se aseaza stiuca inpreuna cu capul in tava de cuptor pe hartie de copt. Se lasa in cuptor pana se rumeneste. Se da din cand in cand cu ulei pe deasupra. Se garniseste cu o lamaie taiata felii. Pofta mare.

Stiuca umpluta delicatesa




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate