Cum sa devii un bun programator

Un programator bun nu este un cuvânt a carui definitie poate fi găsit in dicționare. Bune abilitati de programare sunt esențiale pentru succesul și descoperirea secretelor in programare. Iata cateva repere care pot fi urmate de cei care sunt în căutarea unei cariere de succes în programare:


Lucreaza cu Noțiuni de bază
Așa cum este adevărat pentru orice industrie, precum și orice loc de muncă, înțelegerea conceptuală este cheia succesului. Dacă nu are fundament puternic conceptual, el / ea nu poate fi niciodată un programator bun. Înțelegerea de bază conceptuală vă ajută în proiectarea și implementarea celor mai bune solutii in cel mai bun mod posibil. Nu este niciodată prea târziu să va întoarceti și să revizuiti elementele de bază.

Veți învăța mai multe daca ii ajutati pe alții
Cei mai multi dintre noi au tendința de a se indrepta spre forumuri sau grupuri de discutii, numai atunci când avem nevoie de ajutor. Pereceti o parte din timpul dumneavoastra pentru a va face noi prieteni pe aceste forumuri si impartasitiva problemele pe care le-ati intalnit.Și din nou o separare clară între programator bun și restul. Într-o echipă problemele pot fi rezolvate la fel de bine.

Scrie codul de simplu, ușor de înțeles dar logic
Ca și în aproape fiecare aspect al vieții, formula de "Păstrați-l simplu și scurt" lucrează în programare, de asemenea. Scrie codul mai simplu si mai logic și pentru a evita complexitate. Uneori, oamenii scriu cod complex doar pentru a dovedi capacitatea lor de a scrie astfel de coduri. Pot spune că codurile simple, dar logice întotdeauna funcționează bine, au dus la mai puține probleme.

Fii primul care analizeaza și revizuie codul

Citește documentație

Unul dintre obiceiurile esențiale ale unui programator bun este faptul ca a citit o mulțime de documentatie: tutoriale, documente API si carti.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu