Cum alegem televizorul potrivit

Alege cu grijă televizorul potrivit în funcție de mărimea camerei și nu te lăsa influențat doar de dorința de a avea un televizor cât mai mare. Exista o gama foarte larga de modele de unde putem alege, fiecare venind cu plusurile si minusurile sale. Pentru cei care vor să cumpere televizorul potrivit în funcție de mărimea camerei și locuiesc la bloc, având o cameră de zi destul de mare, ideal este un televizor cu diagonală de 80-81 cm. Mai jos o sa descriu principalii termeni caracteristici televizoarelor:
  • LCD – este prescurtarea de la Liquid Crystal Display (adica televizoare cu afisaj pe cristale lichide). Asa cum spune si denumirea, aceste televizoare au la baza cristale lichide care sunt iluminate de o singura lampa fluorescenta.
  • LED – este prescurtarea de la Light Emitting Diode (pe romaneste dioda emitatoare de lumina), iar acestea reprezinta defapt un LCD, dar foloseste mici becuri pentru iluminare. Aici avem televizoare LED cu iluminare laterala (edge-lit) si televizoare LED cu iluminare din spate (back-lit).
  • OLED – adica Organic Light-Emitting Diode, este folosita mai ales atunci cand ecranul depaseste in diagonala 100 cm, iar ca avantaje amintim consumul mai scazut de energie.
  • HDReady – acest tip de televizoare este capabil sa afiseze o imagine cu o rezolutie minima de 1280 x 720 pixeli. Cele mai multe astfel de televizoare si monitoare au o rezolutie de 1366 x 768 pixeli.
  • FullHD – un televizor FullHD afiseaza imagini la o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli, asadar calitatea imaginilor este mult mai ridicata decat a celor HDReady. 
  • 4K UltraHD – aceste televizoare ofera o rezolutie a imaginii de 3840 x 2160 pixeli, asadar este de 4 ori mai mare decat rezolutia FullHD (de aici si denumirea). Pentru a te putea bucura la maxim de acesta rezolutie, televizorul trebuie sa aiba un ecran cu diagonala cat mai mare (minim 123 cm).
  • SmartTV – adica un televizor inteligent, care permite conectarea la retea si navigare pe internet, utilizarea aplciatiilor, a serviciilor de streaming s.a.m.d.
  • Rata de refresh – adica viteza la care imaginile sunt afisate pe ecran intr-o secunda. Aceasta are ca si unitate de masura hertul, iar, de obicei, cu cat rata de refresh este mai mare, cu atat este mai bine, imaginile fiind redate mult mai fluid (in special la scenele cu miscari rapide).
  • Contrastul – pe scurt: diferenta dintre cel mai luminos punct de pe ecran si cel mai inchis punct de pe ecran. Aici de obicei cifrele nu spun prea multe, cel mai bine fiind de a testa la fata locului (intr-un showroom) calitatea imaginilor redate.
Un televizor este o investitie pe termen lung, asadar gandeste-te bine de ce si pentru cine il cumperi.
De asemenea, stai cu ochii pe oferte! Poti gasi televizorul dorit la un pret mai mic decat sperai. 
Oferte de televizoare la preturi bune gasesti AICI. Oferta este generoasa!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu