Sapte sfaturi de bază pentru a lua un imprumut

1. Spune-mi ce salariu ai ca să îţi spun ce credit poţi lua
Salariul este unul dintre cele mai importante criterii de eligibilitate care determină accesul unui potenţial client la un anumit tip de credit, potrivit bancherilor, însă nu unicul. Pe lângă salariul clientului, banca analizează şi situaţia familiei înainte să acorde un credit

2. Fă-ţi singur calculele: cât poţi plăti la bancă lunar?
Să nu datorezi niciodată mai mult de jumătate din ceea ce poţi plăti uşor, este şi sfatul lui Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, care îl citează pe Eugeniu Carada, fondatorul Băncii Naţionale.

3. Gândeşte-te pe ce perioadă te împrumuţi de la bancă
Specialiştii recomandă ca perioada de îndatorare să fie stabilită în funcţie de caracteristicile şi nevoile clienţilor, aşa încât să nu compromită siguranţa financiară a acestora.

4. Ia în calcul toate comisioanele ataşate creditelor
Deseori, pe lângă ratele lunare, oamenii trebuie să plătească şi o serie de taxe şi comsioane conexe, printre care: comision de analiză a dosarului, de administrare a soldului, de rambursare anticipată şi comisonul de întârziere la plată. 

5. Informează-te despre tipurile de credit existente
Pentru a alege produsul de creditare potrivit, oamenii trebuie să cunoască toate tipurile de credite care există pe piaţa bancară din România, şi ce implică fiecare dintre acestea.

6. Analizează toate ofertele de pe piaţă
Înainte de a iniţia un contract de creditare, persoanele interesate trebuie să cunoască foarte bine piaţa. Oamenii trebuie să compare ofertele (cu ajutorul DAE- Dobânda Anuală Efectivă) pentru produsul dorit la cel puţin patru bănci pentru a şti toate costurile asociate, de la dobândă până la comisioanele pe cont curent, condiţii şi restricţii contractuale, timpul de procesare şi finalizare, procedura şi fluxul de finalizare al dosarului.

7. Alege fie o dobândă variabilă, fie una fixă
Specialiştii recomandă creditele cu dobândă fixă, pentru că astfel clienţii se pot proteja în faţa variabilelor valutare.

Mai jos aveti enumerate institutii financiare care ofera imprumuturi avantajoase. Găsești oferta cea mai bună pentru tine! Cere oferta si scuteste mult timp folosind internetul!  
Prin completarea formularelor nu iti asumi nicio obligatie financiara.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu