Raiffeisen a lansat un card bancar de cumparaturi în colaborare cu eMAG

Cum functioneaza?
1. Aduna puncte de loialitate pentru produsele achitate prin acest card la eMAG: de la electrocasnice si moda pana la produsele clasice.
2. Vezi cate puncte ai in contul tau de client si le folosesti la noi cumparaturi la eMAG. 1 punct = 1 leu
3. Ai 300 de puncte? Cumperi produse de 300 de lei. Sau de 700 de lei si poti achita cu 300 de puncte si 400 de lei.

Detaliile  card eMAG.

Acest card de credit Mastercard este făcut în colaborare cu Raiffeisen Bank și principalele beneficii sunt posibilitatea de a plăti în rate fără dobândă, acumularea de punct eMAG la fiecare achiziție ( primești bani înapoi) și 56 de zile de grație pentru a da banii înapoi în caz de plată integrală, tot fără dobândă.
Când iei avantajele la bani mărunți, însă, doar cel cu primit banii înapoi sub formă de puncte eMAG este avantajul real al acestui card. Să le luăm pe rând pe celelalte două:
Poți cumpăra de până la 30.000 de lei cu plata în 3, 6 sau 12 rate fără dobândă. Treaba asta sună bine, dar este un avantaj uzual al cardurilor de credit ce oferă plata în rate fără dobândă inclusiv la POS. Pe site-ul Raiffeisen, banca îți poate oferi o limită de credit de până la 30.000 de lei, dar limita exactă depinde de venitul fiecăruia și modalitatea de calcul folosită de bancă pentru a determina acest lucru atunci când aplici pentru card.
Dacă tu ai limita de 7.000 lei pe card, de atât poți cumpăra, indiferent că folosești opțiunea de rate fără dobândă sau plata integrală. 
Pentru achiziția de produse Samsung, se poate alege și plata în 24 de rate.
56 de zile termen de grație pentru opțiunea de plată integrală. Fiind card de credit, tu cheltui de fapt banii băncii și ai 56 de zile să-i returnezi în cont (de exemplu, când iei salariul sau o prima) fără a plăti și o dobândă pentru asta. Dacă depășești termenul, ți se percepe și o dobândă pentru diferență.


Termen de grație există pentru toate cardurile de credit emise de toate băncile și cam în jur de 50 de zile este. 
Punctele bonus oferite: aici chiar avem un avantaj real și vedem beneficiile sistemului co-branded de card. În funcție de valoarea produselor comandate și de categoria din care fac parte acestea, primești înapoi un număr de puncte eMAG. 1 punct = 1 leu. Punctele pot fi folosite în următorii 3 ani la eMAG la o altă comandă, fără condiții legate de perioadă sau de categorie. E ca și cum ai avea o reducere în lei egală cu numărul de puncte strânse.

Puncte se dau pentru cumpărăturile de la eMAG și partenerii din Marketplace, dar pot fi folosite ca reducere doar pentru produse vândute de eMAG (ceea ce e normal). Grila de puncte acordate este următoarea:
Procent Categoria de produse /servicii conform site-ului eMAGSubcategorie
10% Fashion Toate
3%Sport & Activitati in aer liberToate
3%Carti, Birotica , CadouriToate
3%Casa, Bricolaj ,PetshopBucatarie , Servire
3%Casa, Bricolaj , PetshopTextile Covoare
3%Casa, Bricolaj , PetshopDecoratiuni
3%Casa, Bricolaj , PetshopMobilier , Saltele
3%Casa, Bricolaj , PetshopCuratenie , Intretinere
3%Casa, Bricolaj ,PetshopGradinarit
3%Casa, Bricolaj ,PetshopMobilier de gradina
3%Casa, Bricolaj , PetshopDecoratiuni, ornamente si articole Craciun
3%Casa, Bricolaj , PetshopCadouri Valentine’s Day
3%Casa, Bricolaj , PetshopScule electrice , Unelte
3%ServiciiInstalari Aer Conditionat
3%ServiciiServiciu instalare boiler
3%ServiciiServicii anvelope
3%ServiciiGarantia Plus
2%Casa, Bricolaj , PetshopIluminat , electrice
2%Casa, Bricolaj , PetshopSanitare
2%Casa, Bricolaj , PetshopScule electrice , Unelte
2%Casa, Bricolaj , PetshopGradinarit
2%Casa, Bricolaj , PetshopPetshop
2%Casa, Bricolaj , PetshopCadouri Valentine’s Day
2%Casa, Bricolaj , PetshopCaini
2%Casa, Bricolaj , PetshopPisici
2%Electrocasnice, ClimatizareToate
2%Ingrijire personala , CosmeticeToate
2%Jucarii, Copii , BebeToate
1%TV, Audio, Foto , GamingAudio HI-FI,  Profesionale
1%Laptop, Tablete , TelefoaneToate
1%TV, Audio, Foto , GamingToate
1%PC, Periferice , SoftwareToate
1%Auto, Moto , RCAToate – cu exceptia Asigurari
1%SupermarketToate
0%Carti, Birotica , CadouriCadouri – Monede si lingouri de aur
0%Asigurari RCA,  Travel
0%Donatii, achizitii de Carduri cadouToate


Cum ar fi, proporțional cu marja de profit a magazinului. Fashion-ul are cel mai mare ROI, că este o categorie cu adaos mai mare. Pentru electronice și IT vorbim de 1-2%.
Se dă un bonus, nu se ia. Dacă vă doriți un card de credit sau unul de la care să aveți mai multe beneficii, acesta poate fi o soluție. Pentru Fashion e un avantaj mare – cumperi haine de 1000 de lei și primești înapoi 10%. Fashion e o categorie mare și include multe subcategorii. De exemplu, la un ceas american Guess primești înapoi 89.9 puncte, practic 89.9 lei reducere la o comandă eMAG viitoare.

Am speranta pentru  mai multe beneficii adaptate comerțului online. De exemplu, transport gratuit la orice comandă, indiferent de valoare, dacă folosești acest card co-branded; sau reducere 50% la extra-garanție dacă o achiți cu acest card. Pentru cei ce au deja carduri de credit, nu știu dacă beneficiile curent îi vor face să renunțe la produsul bancar curent și să-l ceară pe acesta nou, eventual cu tot cu mutat la Raiffeisen.
Cardul include, desigur, și restul funcțiilor uzuale pentru cele Raiffeisen. Este contactless, ai avantaje în sistemul Multishop și la parteneri șamd.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu