Zilele acestea m-am gandit sa va scriu o reteta de la pescari (reteta care te face sa te lingi pe degete).
Pregatirea macroului pentru afumat: se taie capatana, se despica pe burta si se scot matele.Se pune la saramura cel putin 2 zile. Se intoarce pestele pe o parte si pe alta. Saramura se face din apa rece si sare, cat mai concentrata. Se scoate de la saramura, se spala cu apa si se leaga cu ata de coada, ca in fotografie si se lasa la scurs inca o zi. Se duce la afumat sau se poate afuma acasa (cine are conditii de afumat). Pentru pastrare se impacheteaza fiecare peste in hartie de ziar si se pune in frigider, in cutia de oua (exclus congelator).
Pestele pregatit inainte de afumat! |
Pestele dupa afumat! |
WOW! Arata bestial! Felicitari si multumesc pt reteta!
RăspundețiȘtergereCate zile (ore) il lasi la afumat?
1 - 2 zile la afumat
ȘtergereLA AFUMAT SE TINE 1,5 - 2 ORE NU ZILE
RăspundețiȘtergereExista afumare la cald și afumarea la rece. Metoda afumării la rece reprezintă o conservare mai bună a cărnii, pe o perioadă mai lungă de timp, în timp ce afumarea la cald nu permite conservarea pe o perioadă foate lungă de timp, deoarece carnea este tratată termic. O carne gătita termic asemeni că pe grătar doar că se face cu fum, nu se păstrează mult timp chiar dacă e ținută în frigider. Procesul de afumare la rece este foarte lung și durează de la câteva zile la câteva săptămâni, dar timpul petrecut merită cu siguranță, produsele fiind foarte gustoase după finalizarea întregului proces. Nu am gresit cand am scris 1-2 zile.
Ștergere2 zile la saramura - nu il mai mananci, ca este potroaca. Daca nici nu il faci personal si il duci si la afumat, atunci unde mai este reteta secreta?
RăspundețiȘtergereReteta secreta e prepararea macroului (daca stii sa citesti titlul si continutul articolului). Daca iei macrou si il duci direct la afumat, nu o sa fie bine. Pozele sunt dovada la ceea ce a fost scris, asta daca nu cumva sunteti orb :P
Ștergere