Sapte legume cu conținut ridicat de proteine

Bucatile de carne nu trebuie să fie singurele elemente bogate în proteine de pe farfuria dvs. Verificați legumele care oferă proteinele pe care le căutați. Am creat o listă cu cele sapte legume care oferă cea mai mare cantitate de proteine.





  • Boabele de soia. 
Cu mai multă proteină decât orice alt soi de fasole, soia gătită are aproximativ 28 de grame pe cană, aproximativ cantitatea de proteine care poate fi găsită în 150 de grame de pui. Mai important, soia este una dintre cele doar două proteine complete de plante, cealaltă fiind quinoa. O porție de soia conține, de asemenea, 17 grame de carbohidrați și 15 grame de grăsimi, dintre care 58 procente sunt acizi grași esențiali. Fibrele insolubile din aceste fasole promovează sănătatea digestivă, în timp ce grăsimile nesaturate favorizează sănătatea cardiovasculară.

Conținutul de proteine: 28,6 g per cană (fiert)


  • Soia verde

Aceste păstăi cu conținut scăzut de proteine s-au așezat probabil pe farfuria dvs. la un moment dat sau altul sau au fost cel puțin servite alături de o comandă de sushi la restaurantul dvs. japonez preferat.

Conținutul de proteine: 16,9 g pe cană (gătit)

  • Linte

Fasolea este o sursă excelentă de proteine pe bază de plante. Când vine vorba de legume, linte se numără printre câștigători. Acestea conțin aproximativ 18 grame de proteine pe cană atunci când sunt gătite și la 230 de calorii pe porție, sunt minunate pentru oricine urmărește aportul lor de calorii. Lentile sunt, de asemenea, o mare sursa de fibre dietetice si contin o cantitate mare de micronutrienti, tiamina, fosfor si fier. Aruncați-le într-o salată rece sau utilizați-le într-o supă.


Conținutul de proteine: 17,9 g per cană (fiert)

  • Brocoli
Căutați câștiguri de proteine fără grăsimi? S-ar putea să doriți să verificați vegetația verde care arată ca un copac miniatural. Deseori gândit ca un fel de mâncare pentru a însoți carnea de vită sau de pui, o ceașcă de broccoli tocată are 2,6 grame de proteină pe cont propriu. Și, spre deosebire de proteina dvs. standard pe bază de animale, o ceașcă de flori verzi încorporează de asemenea peste 100% din necesarul zilnic de vitamine C și K.
Broccoli este de asemenea o sursă bună de folat, o altă vitamină importantă care sa dovedit a reduce riscul anumitor tipuri de cancer.

Conținutul de proteine: 2,6 grame per cană

  • Mazăre
Mazărea conține puțin sub 9 grame de proteine per cană. Sunt, de asemenea, o sursă bună de vitamina A, C, tiamină, fosfor și fier. În plus, cantitățile generoase de vitamine B și folat din mazăre pot contribui la reducerea riscului de apariție a bolilor de inimă. Fiecare portie conține, de asemenea, 5,5 grame de fibre. Aruncați aceste boabe într-o salată, servițile alături de o porție de piept de pui sau adăugațile într-un păstrăv .

Conținutul de proteine: 8,6 g pe o ceașcă

  • Sparanghel
Dacă v-ați pregătit vreodată pentru un concurs de fizică, probabil că nu sunteți străin de puterea sparanghelului. De fapt, acele sulițe subțiri, verzi, sunt probabil o prezență comună pe farfuria ta. Doar 100 de grame de materii verzi conțin 2,4 grame de proteine. Sparanghelul este de asemenea sursa principală de vitamina K, precum și o bună sursă de potasiu și antioxidanți.

Conținutul de proteine: 2,4 grame de proteine pe 100 grame

  • Semințe de dovleac
Odată ce ați înmuiat acea tărtăcuță într-o plăcintă delicioasă, s-ar putea să vă aflați întrebându-vă ce să faceți cu semințele. Prăjirea acestora oferă o alternativă bună la gustări, dar știați că doar o uncie oferă mai mult de 5 grame de proteine, mai mult de jumătate din proteinele găsite într-un ou?
Pe lângă faptul că este o bomba cu proteine pe bază de plante, dietele bogate în semințe de dovleac au fost asociate cu niveluri mai scăzute de cancer gastric, mamar, plămân și colorectal. Semințele de dovleac sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, care pot ajuta la reducerea stresului oxidativ și a inflamației.
Împotriva unei nopți fără somn? L-triptofanul din semințe de dovleac a fost sugerat pentru a încuraja un somn bun de noapte.

Conținutul de proteine: 5,2 grame per uncie (prăjit)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu