Gratar cu gaz sau gratar electric?


O intrebare pe care si-o poate pune oricine atunci cand doreste sa isi doteze terasa cu un gratar de calitate, fara carbuni sau lemne. De ce trebuie sa tinem cont, ce aspecte ne intereseaza in mod special si mai ales care sunt diferentele intre un gratar cu gaz si un gratar electric in ceea ce priveste rezultatul si calitatea mancarii pe gratar? Vom clarifica mai jos, avand la baza argumente ale specialistilor producatori dar si ale utilizatorilor cu experienta.

V-ati intrebat de ce nici un gratar electric nu are termometru in capac? E simplu:pe un gratar electric se va gati intotdeauna in mod direct, prin frigere. Un gratar cu gaz are termometru incorporat in capac si ofera in plus functia de coacere. O sa spuneti bine-bine dar nu am nevoie de un cuptor, am deja in bucatarie. Un gratar cu gaz nu este un cuptor, ramane un gratar pe care insa preparatele vor si si coapte nu doar fripte in timpul pregatirii. Asadar vor fi moi, suculente si cel mai important mai sanatoase. De aici, prima concluzie: gratar electric = frigere rapida pentru bucati mici de carne iar gratar cu gaz = frigere plus coacere (patrundere si fragezire a bucatilor mici si mari de carne).

Care gratar scoate mai putin fum cu gaz sau electric? Ambele variante de gratare sunt putin producatoare de fum in comparatie cu cele cu carbune insa si aici trebuie sa tinem cont de cateva aspecte. De unde provine fumul la gratar? Fumul rezulta din aprinderea grasimilor scurse pe flacara, respectiv pe rezistenta electrica incinsa. Asadar, cand alegeti un gratar cu gaz verificati si mai ales posibilitatea ca grasimea sa nu intre in contact direct cu flacara. In ceea ce priveste gratarul electric trebuie sa rezistati tentatiei de a uda cu apa, bere sau alte lichide preparatele in timpul gatitului. Riscati sa pocneasca rezistenta electrica. A doua concluzie pe care o tragem: gratar electric = fum redus iar gratar cu gaz = fum redus doar prin sistem eficient anti-aprindere grasimi.

Este gratarul electric solutia ideala pentru un gratar de terasa sau balcon? Gratarul electric cu capac este fara indoiala o solutie pentru spatiile mai inguste si semi-deschise. Trebuie insa avut in vedere ca ramane totusi un aparat electric cu functionare la priza si implicit sunt necesare masuri de siguranta, protectie la umiditate sau praf. Un gratar cu gaz are avantajul de a fi independent de o sursa de curent ramanand un consumator eficient iar o butelie cu gaz va tine si pana la 6 luni de functionare. Un gratar cu gaz nu va incarca reteaua electrica limitata a unei locuinte la bloc. O alta concluzie pe care o putem trage este ca atat gratarul electric cat si gratarul cu gaz este o solutie pentru terasa, tinand cont de dotarile fiecarui apartament.
Cel mai bun gratar electric te va ajuta sa gatesti rapid carnea si legumele, intr-un mod simplu si sanatos. Un gratar electric bun nu este foarte scump, costul incepe de la 200 lei si depaseste 1000 in functie de performante.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu