Tehnologia 5G

Ce este 5G? Iată elementele de bază. Următoarea generație de tehnologii celulare vine cu propriul vocabular. Iată un glosar util al termenilor-cheie care continuă să apară. Aceste rețele nebun-rapide 5G sunt chiar la colț.
Din păcate, ei vin, de asemenea, cu propriul lor vocabular de jargon tehnic și buzzwords că executivii industriei wireless arunca în jurul valorii de un pic prea ocazional.

În primul rând, o definiție rapidă a tehnologiei 5G: este următoarea (a cincea) generație de tehnologii celulare, care promite să sporească considerabil viteza, acoperirea și receptivitatea rețelelor fără fir. Cât de repede vorbim? Gândiți-vă de 10 până la 100 de ori mai rapide decât conexiunea celulară tipică și chiar mai repede decât orice puteți obține cu un cablu fizic cu fibră optică care intră în casa dvs. (Veți putea descărca un sezon din filmul "Suits" în câteva secunde.)

Nu este vorba numai de supraîncărcarea conexiunii telefonului dvs. cu rețeaua; 5G este văzută ca o tehnologie de bază care permite autovehiculelor să vorbească unul cu celălalt, sau pentru ca oamenii să poată transmite conținuturi de realitate virtuală de înaltă definiție în cascadă.

Cu alte cuvinte, va fi mare.

Primele rețele de 5G vor apărea imediat dar se așteaptă la o disponibilitate mai mare în aproape 2019 până în 2020, deoarece echipamentele de rețea sunt modernizate și telefoanele compatibile cu 5G sunt lansate.

5G NR

Bitul 5G este destul de evident, dar NR reprezintă noul radio.

Valul milimetru

Toate rețelele celulare folosesc unde de aer pentru a transporta date în aer, cu rețele standard care utilizează spectrul în benzi de frecvență inferioară, cum ar fi 700 megahertzi. În general, cu cât este mai mare banda sau frecvența, cu atât este mai mare viteza pe care o puteți atinge. Cu toate acestea, consecința unei frecvențe mai mari este intervalul mai scurt.
Pentru a atinge acele viteze de 5G nebun-înalt, aveți nevoie de un spectru de frecvență cu adevărat ridicat. Valoarea milimetrică a valurilor se situează între 24 gigahertzi și 100 gigahertzi.

Problema cu spectrul de frecvență super-înalt, pe lângă domeniul scurt, este destul de finic - o frunză suflă în direcția greșită și aveți interferențe. Uitați de obstacole precum pereții. Companiile precum Verizon lucrează la folosirea de software și trucuri de difuzare pentru a rezolva aceste probleme și a asigura conexiuni stabile.

Sub-6GHz

Având în vedere cât de dificil poate fi un spectru de bandă foarte mare (vedeți secțiunea "Valul milimetru"), există o mișcare pentru a îmbrățișa spectrul la o frecvență mult mai mică sau ceva mai mic decât 6GHz. Beneficiul suplimentar este că operatorii de transport pot utiliza spectrul pe care îl dețin deja pentru a intra pe rețelele 5G. T-Mobile, de exemplu, are un spectru de frecvențe de 600 MHz pe care intenționează să-l utilizeze pentru a-și desfășura activitatea de 5G. Înainte de sub-6GHz, acest lucru ar fi fost imposibil.

De aceea vedeți că mai mulți transportatori îmbrățișează un spectru de frecvență mai scăzut.
Dar spectrul de frecvențe mai mici are o problemă contrară: în timp ce ajunge la o distanță mare, nu are aceeași viteză și capacitate ca și spectrul de unde de milimetru.

Idealul de pe linie va fi pentru transportatori să utilizeze un amestec din cele două.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu