Samburii de caisa distruge cancerul

Samburii de caise au proprietati nutritive deosebite si se pot consuma ca atare, in salate si in cereale.Putini stiu ca samburii din mijlocul unui fruct au calitati curative. Samburele este nucleul fructului, forta lui.  El contine oligoelemente si macroelemente, grasimi si proteine, toate vitaminele posibile, variind de la sambure la sambure de fruct. in afara de acestea, intr-un sambure se mai gaseste elementul de baza al cromozomilor care asigura cresterea pe specie.  Noile cercetari de laborator au gasit in samburi un factor X care poate fi imunitar si antineoplazic, samburii de caisa se incadreaza intre cele mai bogate surse de vitamina B17 – Amigdalina. Cunoscut si sub numele de aluna amara, samburii de caise sunt originari din Uzbekistan, miezul samburelui de caisa care ramane dupa strivirea invelisului dur, este folosit din timpuri stravechi pe post de medicament. In medicina chineza, semintele amarui de cais, cu mirosul lor caracteristic, de migdala, sunt un remediu redutabil pentru bolnavii cu probleme respiratorii, precum astmul, bronsita, emfizemul sau tusea cronica. De asemenea, era si este folosit pentru mentinerea tineretii biologice. Se spunea ca cinci samburi administrati zilnic adauga tot atatea zile de sanatate si fericire la viata celui care ii consuma.

-Studiile moderne, la randul lor, confirma extraordinarele proprietati medicinale ale samburilor de caisa, care se pare ca le intrec si pe cele ale caisei propriu-zise.

-Samburii de caise constituie o sursa importanta de vitamina B17, care este un ajutor foarte important in lupta impotriva principalului inamic al sanatatii omului, cancerul, deoarece distruge celulele cancerigene si ajuta, in acest mod, la prevenirea acestei boli.

-Produsul reprezinta un prim ajutor pentru organism in lupta impotriva bacteriilor si infectiilor, in remediul tesuturilor bolnave, in dezvoltarea unei danturi si structuri osoase solide.

-Acest produs ne tonifica stomacul, ficatul, inima si vederea prin suplimentarea, la nivelul organismului, a rezervei de vitamine si minerale.

-Datorita continutului de celuloza si pectina, samburii de caise sunt foarte des folositi ca laxativ usor in problemele de constipatie.

-Cu un continut bogat in fier, produsul este recomandat in cazuri de anemie, ajutand totodata la cresterea cantitatii de hemoglobina produsa de corpul nostru.

-După ani de cercetări, biochimistul dr. Ernest Krebs a izolat, în 1950, o nouă vitamină pe care a denumit-o B17 - cunoscută şi sub numele de Amigdalină (sau Laetrile).

-Se face din ce în ce mai auzită opinia conform căreia cancerul ar fi o boală cauzată de o deficienţă nutriţională.

-Nu ar fi vorba despre o bacterie, un virus sau o toxină misterioasă, ci pur şi simplu despre absenţa unei substanţe pe care omul modern a eliminat-o din dieta sa: vitamina B17.

-Sâmburii de caise - pe care îi mâncam cu mare plăcere când eram copii - sunt cea mai bogată sursă naturală de vitamina B17.

-În general, seminţele fructelor (mai puţin citricele) conţin această substanţă, care le conferă un gust amărui, specific. Conform studiilor dr. Krebs, consumul zilnic a 7-10 sâmburi de caise previne apariţia cancerului.

-Tratamente interne cu caise si samburi de caise:
-Cancerul de san - amigdalina, cunoscuta si sub numele vitamina B17 (desi nu este propriu-zis o vitamina), din miezul de caisa, este considerata unul dintre cei mai puternici antitumorali si este una din sperantele in terapia cancerului. Aceasta vitamina regleaza activitatea gonadelor, distruge celulele canceroase si stimuleaza sistemul imunitar sa le elimine din organism.

-Se consuma cate 8-10 samburi de caisa in fiecare zi, pe o perioada de 30 de zile, urmate de alte 15 zile de pauza, dupa care cura se poate relua.

-In cazurile avansate se consuma cate 30-40 samburi in fiecare zi, pe o perioada de 30 de zile, urmate de alte 15 zile de pauza, dupa care cura se poate relua.

-Cancerul pulmonar - se aplica acelasi tratament ca la cancerul mamar, amigdalina din samburele de caisa actionand direct asupra celulelor maligne, determinand distrugerea acestora.

-Alaturi de samburii de caise, alte remedii care contribuie la remisia acestei forme de cancer sunt ciresele negre, afinele, coacazele negre si fructele de soc.

-Persoanele care au fumat vor face cure cu zeolit sau cu zarzavaturi verzi (patrunjel, leurda, marar, leustean), pentru a elimina metalele grele si alte toxine aduse de catre fumul de tigara in organism.

-Se consuma cate 8-10 samburi de caisa in fiecare zi, pe o perioada de 30 de zile, urmate de alte 15 zile de pauza, dupa care cura se poate relua.

-In cazurile avansate se consuma cate 30-40 samburi in fiecare zi, pe o perioada de 30 de zile, urmate de alte 15 zile de pauza, dupa care cura se poate relua.

-Cancerul de colon - un studiu de medicina experimentala, facut in Belgia, sub conducerea dr. S. Deferme, in anul 2002, a aratat ca un extract de caise inhiba dezvoltarea tumorilor maligne la nivelul colonului.

-Aceasta, in timp ce studii anterioare au aratat ca pectina, o fibra alimentara solubila, continuta de catre caisele proaspete, este unul din cei mai buni agenti profilactici pentru cancerul de colon.

-Ca atare, un bun adjuvant contra acestei forme de cancer este consumul caiselor proaspete, ca atare sau sub forma de suc (obtinut prin simpla mixare), dar si a samburilor de caise.

-Se consuma cate 8-10 samburi de caisa in fiecare zi, pe o perioada de 30 de zile, urmate de alte 15 zile de pauza, dupa care cura se poate relua.

-In cazurile avansate se consuma cate 30-40 samburi in fiecare zi, pe o perioada de 30 de zile, urmate de alte 15 zile de pauza, dupa care cura se poate relua.

-Tulburari de memorie - se consuma samburii de caisa, cate 5-8 pe zi, in cure de doua saptamani, urmate de alte doua saptamani de pauza. Acestia contin, intre altele, lecitina si acetilcolina - doua substante foarte valoroase pentru procesele de memorare, care au loc in creier. Cercetarile mai arata ca miezul caiselor mai contine si un cocktail de vitamine din complexul B si amigdalina (cunoscuta si ca laetril), cocktail considerat unul dintre cei mai puternici antioxidanti cunoscuti, care impiedica sau stopeaza procesele degenerative la nivelul creierului, ce apar in cazul Alzheimerului.

-Litiaza biliara - in medicina populara europeana, un leac foarte des utilizat contra microlitiazei si a litiazei biliare este consumul de caise si de miez de caise. In fiecare dimineata, inainte de a manca orice altceva, se administreaza cate 8 samburi de caisa, apoi se asteapta o ora. Pe parcursul zilei, se consuma si cate 500-600 grame de caise proaspete, dulci-acrisoare, care au efect coleretic (ajuta la evacuarea bilei din colecist) si dizolva calculii biliari. Cure de doua saptamani, urmate de alte doua saptamani de pauza.

-Imbatranirea prematura - mai multe studii facute in Statele Unite ale Americii indica miezul acestor fructe ca fiind printre cele mai puternice alimente pentru stoparea si chiar pentru "inversarea" proceselor de imbatranire. In principal, samburii de caisa, dar si caisele proaspete, ajuta la mentinerea sanatatii sistemului nervos, protejand in special memoria. Apoi, ele ajuta la mentinerea sanatatii sistemului digestiv si a vaselor de sange, precum si a tonusului muscular. Se tin tratamente de pana la patru saptamani, timp in care se consuma jumatate de kilogram de caise pe zi, precum si 5-8 samburi. Tratamentul se poate relua la nevoie.

-Precautii si contraindicatii la tratamentul cu caise si samburi de caise:
-Caisele proaspete sunt foarte bine tolerate de organism si nu au nici un fel de reactii adverse. Se vor administra cu precautie, in cantitati mici la inceput, doar in cazurile de colita de fermentatie, diaree acuta sau cronica, gastrita hiper-acida, pentru a nu accentua aceste tulburari digestive.

-Samburii de caise, in schimb, contin mici cantitati de cianura, care, in doze mari si repetate, poate duce la intoxicatii mortale.

-In literatura de specialitate se spune ca o cantitate de 50-60 de mieji consumati pe parcursul zilei pot induce coma si chiar decesul unui adult, dar in practica de la noi nu au fost inregistrate accidente de acest tip.

-Totusi, se recomanda respectarea dozelor zilnice de samburi pentru adulti, iar copiii sub 6 ani nu vor consuma zilnic mai mult de doi samburi.

-Administrare:
-Adulti:
- 5-10 samburi/zi


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu